Skip to content
Seorang wanita berambut gelap, tersenyum sambil berbaring di atas papan kayu.

PULIHKAN RAMBUT DALAM 5 LANGKAH

PETUA UNTUK MENANGANI RAMBUT ROSAK

Cara untuk memulihkan rambut

Adakah rambut anda tidak lagi mempunyai tekstur lembut seperti dahulu? Anda ada helaian rambut kusam yang tidak bergerak? Awas! Anda mungkin mempunyai rambut rosak. Cara yang mudah untuk mendapat kepastian adalah melakukan ujian simpulan dengan pintalan rambut nipis. Asingkan pintalan rambut, bentukkan gelung dengan jari anda, dan kemudian lepaskan dengan serta-merta.

Adakah simpulan itu kekal begitu, atau adakah ia terlerai dengan mudah? Jika ia kekal tersimpul, awas - rambut anda mungkin tidak cukup sihat untuk meleraikan simpulan itu dengan sendirinya. Tetapi apa yang anda perlu lakukan setiap hari untuk memulihkan kekuatan dan memberi penghidratan yang diperlukan supaya rambut sihat? Di sini anda akan temui jawapannya.

Petua mudah untuk mengatasi kerosakan rambut

 • 1

  Potong Rambut Selalu

  Langkah pertama ialah mengunjungi pendandan rambut yang baik. Minta mereka periksa rambut anda dan tentukan panjang rambut yang perlu dipotong!

 • 2

  Gunakan Produk Khusus untuk Rambut Rosak

  Terimalah kenyataan: rambut anda telah rosak. Pilih produk yang formulanya mengandungi bahan yang dapat menguatkan, seperti keratin dan akar ginseng!

 • 3

  Cuba gunakan Minyak Rawatan

  Minyak argan, minyak makadamia, minyak badam... Minyak ringan ini boleh menghidratkan rambut rosak tanpa menjadikannya berat dan berminyak.

 • 4

  Belilah Krim Rawatan

  Tiada masa? Bukan alasannya! Sesetengah krim mampu menjadikan rambut lebih baik dalam hanya 3 minit selepas digunakan!

 • 5

  Perlindungan Haba adalah Amat Penting

  Alat pelurus dan pengering rambut mungkin merupakan punca utama kerosakan. Penting untuk menggunakan perlindungan haba sebelum menggunakan pengering rambut dan menggayakan rambut, okey?

 • 1

  Potong rambut selalu

  Langkah pertama adalah mendapatkan nasihat pendandan rambut yang baik agar dia dapat menganalisis rambut anda dan menentukan panjang rambut yang perlu dipotong!

 • 2

  Sentiasa gunakan produk khusus

  Terimalah kenyataan: rambut anda telah rosak. Lebih suka produk dengan bahan aktif dalam formula, seperti keratin dan akar ginseng!

 • 3

  Anda boleh mengharapkan minyak rawatan

  Minyak argan, minyak makadamia, minyak badam ... Ringan, minyak ini boleh melembapkan rambut rosak tanpa menjadikannya berat atau berminyak.

 • 4

  Gunakan krim rawatan

  Tidak ada alasan: sesetengah krim bertindak dengan pantas

 • 5

  Pelindung haba adalah penting